Op dit moment werk ik uitsluitend met grafiet en houtskool op papier. Dat betekent dat ik dus alleen portretten maak in zwart-wit. Ik focus mij graag op de persoon en ik laat de achtergrond wit. Zo springt het onderwerp er echt uit.

Er zit een hoop tijd in het maken van een portret. Ik kies ervoor om alles voornamelijk free-hand te tekenen. Dat houdt in dat ik niet met rasters werk en niet de foto overtrek. Ik meet een paar punten op om te juiste verhoudingen en de plaats op het papier te bepalen en verder doe ik alles op zicht en gevoel. Niet de makkelijkste weg, maar voor mij wel de mooiste weg!

De levertijd voor een portret met één afgebeeld persoon is ongeveer 6 weken. Het kan zijn dat het iets uitloopt. Ik heb liever dat ik een portret aflever die helemaal naar jouw zin is, dan een portret dat mooi op tijd is.

Wanneer je een portret wil bestellen, neem dan contact op via het contactformulier of stuur me een WhatsApp bericht. We bespreken dan samen de mogelijkheden. Zorg er alvast voor dat je een goed scherpe foto hebt. Hoe scherper de foto, hoe meer details ik in de tekening kan verwerken. Het makkelijkst is een digitale foto, maar analoog is zeker ook mogelijk. Wanneer het portret af is, zal ik eerst een foto sturen, zodat je zelf kan bepalen of je het met mij eens bent. Is het nog niet helemaal hoe je het je had voorgesteld, geen probleem, dan werk ik gewoon verder. Het portret is pas klaar, wanneer jij tevreden bent.